dilluns, 1 de desembre del 2008

Presentació de l'Associació de Les Dones de la Vall de Boí

L’associació de dones de La Vall de Boí s’ubica a la comarca de l’ Alta Ribagorça, província de Lleida. El seu àmbit geogràfic d’actuació és La Vall de Boí, una vall constituïda pels nuclis de Taüll, Boí, Erill la Vall, Barruera, Durro, Cardet i Cóll, i els disseminats de, Les Cabanasses i Saraís. És a dir 7 nuclis i dos disseminats. Té una població de 1020 habitants amb unes proporcions actualment més equilibrades entre gent gran majors de 65 anys i gent jove menors de 35 anys, que fa uns anys.
Aquesta associació és de nova creació, es funda al març del 2007 després d’una sèrie de reunions que es van iniciar al mes de gener amb la participació de totes les dones de la Vall. En aquestes reunions es va intentar valorar i discutir la necessitat o no de formar una associació de dones. Finalment per unanimitat de totes les assistents, en la darrera reunió al mes de març, es va votar a favor de la seva fundació. En tan sols 1 mes de la seva creació ja té 100 sòcies.
En assemblea general es va votar la Junta on com a requisit hi ha d’haver com a mínim una dona de cada poble i una dona representant dels joves menors de 35 anys. Es va votar també la quota que havia de ser suficient per al finançament de l‘associació però prou econòmica per a les dones majors de 65 anys. El preu que es va establir va ser de 15 euros a l’any.
L’associació es constitueix amb la finalitat de crear un espai “virtual”, donada la dispersió geogràfica dels nuclis de La Vall, on les dones es puguin relacionar, comunicar, exposar les seves problemàtiques i inquietuds, i donar resposta i solucions a problemes. Es persegueix també una altra finalitat que és la de poder representar a les dones davant de qualsevol administració pública, i fer palesa d’aquesta manera la capacitat transformadora de la dona en la societat en la que viu. Volem que la nostra societat es vegi i es gestioni també des del punt de vista de la dona, sense deixar de banda la relació amb els homes que seran part d’algunes de les nostre activitats per tal de poder potenciar un canvi gradual cap a la igualtat entre homes i dones.